De diëtist werkt professioneel en levert behandeling op maat
Alleen professionals die de vierjarige hbo Bachelor-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond bij een door de NVAO geaccrediteerde hogeschool mogen zich ‘diëtist’ noemen. Deze titel is bij de wet beschermd. Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te bouwen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Diëtisten die aan deze eisen voldoen, worden ingeschreven in het Kwaliteitsregister. Mijn kwaliteitsregistratie loopt tot maart 2028.
Via onderstaande link kunt u dit controleren:
De diëtist is praktisch
Een diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Maar de diëtist is óók een kenner als het gaat om lekker eten en het aanbod in de supermarkt. Juist die combinatie maakt dat de diëtist u heel praktisch kan adviseren, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen.
De diëtist adviseert persoonlijk
Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoonten, smaak en voorkeuren. Een diëtist geeft daarom altijd een dieetbehandeling op maat. Je krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij jou past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en je eet- en leefpatroon aan te passen.
De diëtist stelt je daarom vragen over jouw eetgewoonten, leefomstandigheden, medische voorgeschiedenis, medicijngebruik, verwachtingen en wensen. Jouw mogelijkheden staan centraal in plaats van uw beperkingen. Jouw wensen vormen de basis van het advies.