Marion Theuws Voeding en Dieet
 

 

 

 tomatoes_3574427_960_720

 

 

 

Multi-diciplinaire behandeling na Corona besmetting/COVID 19.

 

Patienten ervaren na het doorstaan van de besmetting vaak nog langdurig beperkingen in functioneren o.a. door verlies van spiermassa, benauwdheid, ademhalingsproblemen, vermoeidheid, gebrek aan eetlust, slikklachten, verminderen kauw-/slikspierkracht en psycho-sociale klachten.

 

Als dietist ga ik na welke voeding op dit moment gebruikt wordt, welke problemen daarbij ervaren worden, ik bereken uw voeding en ga na of er tekorten zijn.

Bij een tekort aan eiwit of energie heeft training bij een fysiotherapeut nauwelijks effect. Het lichaam krijgt immers onvoldoende binnen om er extra spiermassa van te kunnen maken.

Andersom, als de dietist extra eiwit en energie voorschrijft, maar er is onvoloende beweging, wordt er meer vetmassa gevormd in plaats van spiermassa. In beide gevallen neemt de spiermassa niet toe, gaat de conditie niet vooruit, neemt de vermoeidheid niet af. 

 Ik zal u daarom altijd adviseren hulp in te roepen van een fysiotherapeut. Ik werk daarbij heel prettig samen met Coenen fysiotherapie in Riethoven.

 

Mochten er problemen zijn op het gebied van slikken, kauwen of ademhaling adviseer ik u contact op te nemen met een logopedist. Ik deel mijn praktijk met logopediste Caroline van de Wildenberg. Met haar kan ik makkelijk overleggen wat de behandeling makkelijker maakt.

 

Veel patienten ervaren ook angst en problemen op psychisch gebied. Dan verwijs ik door naar psychomotorisch therapeut Jaisey Coenen in Riethoven, werkzaam bij Coenen fysiotherapie.

 

Mocht er hulp nodig zijn van thuiszorg, ergotherapeut of praktijkondersteuner dan geef ik dit aan en verwijs u door.

 

De behandeling vindt plaast in onze praktijken, indien nodig aan huis, face to face of via telefonische consulten. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van persoonlijke beschermingsmiddelen. 

 

De behandeling wordt vergoed via de reguliere vergoeding van de diverse beroepsgroepen. 

 

U kunt zich aanmelden zonder verwijsbrief, mocht een huisbezoek noodzakelijk zijn dan is wel een verwijsbrief noodzakelijk. Na toestemming van u breng ik  uw huisarts wel op de hoogte van mijn behandeling. 

 

 

 

 Recent gevolgde bijscholingen:

 

* april 2020: voeding bij herstel Corona 

* 29 juni 2019: sondevoeding in de eerste lijn.

* 28 mei 2019: de pathologie bij endometriose. 

* mei 2019: bijscholing over BRAVO leefstijlfactoren; beweging, roken, alcohol, voeding en ontspanning.

* 15 april 2019 DCN studiedag: Hoe wordt eetgedrag bepaald, stress en overeten, wat gebeurt er in onze hersenen bij het proeven en zien van voedsel, emotie-eten, eten in aandacht, bariatrie voeding en emoties voor en na de ingreep, bariatrie en tekorten in de voeding op lange termijn.

 * 13 februari 2019: E-learning Voeding en sport.

* 29 november 2018; studiedag vlaamse vereniging voor dietisten; onderwerp Voeding, bewegen en kanker.

* 6 november 2018, Ledendag Nederlandse vereniging van dietisten, onderwerpen; dementie, zorgpad ouderen, palliatieve voedingszorg, slapeloosheid, nieuwe voedingsnormen, gezond eten voor ouderen.

* 27 december 2018 minisymposium "How to GLI", tips en tricks voor een effectieve gecombineerde leefstijlinterventie.

* 19 december 2018  dag van de dietist, studiedag. Onderwerpen; preventie van kanker, en de rol van activiteit, de nieuwe voedingsnormen vitamines en mineralen voor volwassenen, de nieuwe zorgstandaard eetstoornissen, PCOS en insuline resistentie, NHG standaard diabetes type 2, impact van koolhydraten op insulineresisitentie.

* voeding bij dysfagie (slikstoornissen), afgerond 29 juni 2019.

* Regiobijeenkomst Voeding en beweging bij (top)sport. Over beweging bij COPD, voeding bij topsport, en beweging bij een patient in de paliatieve fase 28 juni 2018.

* Positieve leefstijlverandering 6 april 2018.

* Samenwerken aan aanvullende oncologische zorg 15 november 2017.

* Masterclass oncologie 23 oktober 2017

* Het koolhydraatbeperkt dieet, 10 oktober 2017

* Gespreksmodule Voeding en kanker 2 oktober 2017

*  Aanpak van laaggeletterdheid, herkennen en motiveren op 4 juli 2017

*  De rol van de dietist in de zorg op 13 juni 2017

*  Voeding en Kanker op 15 mei en 8 juni 2017

*  Maak je diabetes patient beter, 30 maart 2017