Marion Theuws Voeding en Dieet
 

Gezond eten en genoeg bewegen, makkelijker gezegd dan gedaan.

 

 

De eerste stap is je bewust worden van het huidige eet- en beweegpatroon, maar vervolgens vinden veel mensen het vaak erg moeilijk om de gegeven adviezen toe te passen in hun dagelijks leven.

 

Soms weten mensen al wel wat nodig is om anders te gaan eten en meer te gaan bewegen, maar onvoldoende motivatie en/of onbewuste gewoontepatronen blijven saboterend werken. Soms biedt een gecombineerde behandeling dan uitkomst. Samen met oefentherapeut Cesar Mieke Verouden gaan we proberen inzicht te krijgen in deze patronen, deze doorbreken en vooral handvatten geven om nieuwe patronen eigen te maken die wel werken.

 

Door zowel voeding als beweging aan te pakken is de kans op blijvende verandering het grootst. De vergoeding van dieetbehandeling en vergoeding van behandeling voor de oefentherapeut kunnen beiden worden gebruikt, waardoor de eigen bijdrage mogelijk lager kan zijn en/of de begeleiding intensiever kan zijn.

 

Als u voor deze gecombineerde behandeling kiest, meldt u zich aan bij zowel marion Theuws als bij Mieke Verouden.

 

Met beiden plant u een afspraak.

 

De oefentherapeut gaat met u aan de slag met lichaamsbewustwording (zoals hongergevoel, verzadiging, hoe voelt het lichaam bij inactiviteit, tijdens en na bewegen). Zij gaat met u op zoek naar bewegingsvormen die u plezier in bewegen geven. En zij begeleidt u om ook daadwerkelijk structureel meer en met plezier bewegen in het dagelijks leven te integreren. Dit kan zijn begeleiden naar een sportclub, maar zeker ook bewust worden van de dagelijkse kleine keuzes. Fietsen, lopen, buitenspelen etc. en hier stap voor stap verandering in aanbrengen.

 

De oefentherapeut en de dietist begeven zich niet op elkaar vakgebied, maar versterken elkaars adviezen en bevorderen zo gedragsverandering