Marion Theuws Voeding en Dieet
Een afspraak : Rechtstreeks of via doorverwijzing

Is een verwijsbrief noodzakelijk?
Met ingang van 1 september 2011 kunt u zelf een afspraak maken met een diëtist.
Een verwijsbrief van de huisarts of specialist is wettelijk gezien niet meer nodig. Dit besluit heet Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD). Ik heb de benodigde bijscholingen gevolgd die noodzakelijk zijn voor de directe toegankelijkheid. Indien u zich via de directe toegankelijkheid bij mij aanmeld vindt er eerst een screening plaats, voordat ik u in behandeling neem.


Verzekeraars eisen soms  toch een verwijsbrief om voor vergoeding in aanmerking te komen. De volgende verzekeraars eisen een verwijsbrief om voor vergoeding in aanmerking te komen; CZ, Delta Loyd, OHRA, De Friesland. U kunt bij uw verzekeraar navragen of deze de directe toegankelijkheid naar de dietist vergoed.

Is uw situatie complex? Zorg dan dat uw huisarts op de hoogte blijft van de hulpverleners die u bezoekt en vraag om een verwijsbrief.


Wordt de huisarts geïnformeerd?
Indien u verwezen bent door een arts, ontvangt deze arts een rapportage aan het begin van de behandeling, tussentijds indien noodzakelijk en na afsluiten van de behandeling. Ik vind het erg belangrijk dat uw huisarts op de hoogte blijft van uw gezondheid.

 

Contact

U kunt via mail contact opnemen. Ik zal zo snel mogelijk uw bericht beantwoorden. Ik ben telefonisch bereikbaar op 06-839 22 885. Indien ik niet in de gelegenheid ben de telefoon te beantwoorden, spreek dan de voice-mail in. U wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

kop_fruit